MAKROBIOTIKA ILI UMEĆE PODMLAĐIVANJA I DUGOVEČNOSTI

Žorž Osava

Jedno od najvažnijih dela osnivača makrobiotike. Najpotpunija definicija makrobiotike. Makrobiotika i lečenje bolesti. Uslovi za zdravlje. Kompletna jin-jang klasifikacija namirnica. Deset načina pravilne ishrane. Kulinarski recepti za srećan život, jer zahvaljiujući njima nismo ni umorni ni bolesni, imamo dobar apetit, dobro spavamo, imamo izvrsno pamćenje, ne ljutimo se i uvek smo dobro raspoloženi, brzo razmišljamo i reagujemo i, najzad, ne lažemo sami sebe.

CENA KNJIGA: 500 din. + troškovi dostave
Narudžbine na telefon: 063 8077 243

VODIČ KROZ MAKROBIOTIČKO KUVANJE KULINARSTVO

Jasmina Milićević

Praktičan priručnik za prirodnu pripremu namirnica. Kako početi sa makrobiotičkom ishranom, kako da organizujete kuhinju, kako se priprema obrok. Recepti za pripremu namirnica podeljeni su u kategorije: žitarice, povrće, supe i čorbe, mahunarke, alge, riba, setan i tofu, pića, specifici. Kako da iskoristite ostatke, kako da pripremate deserte. Šta za doručak? Predlozi za namaze i užine. Kako pripremati hranu za decu.

CENA KNJIGA: 500 din. + troškovi dostave
Narudžbine na telefon: 063 8077 243

OSNOVNE MAKROBIOTIČKE NAMIRNICE

Žak Mitler

„U današnje vreme informatike i usavršenih učenja začuđuje konstatacija da ogroman broj potrošača ne zna ništa, ili skoro ništa, o poreklu svojih namirnica. U stvari, ako na precizan način ne poznajemo ono što jedemo, ne možemo očekivati da makrobiotikom kontrolišemo naše zdravlje…”

Žak Mitler (Jacques Mittler) je rođen 1937. godine, a sa makrobiotikom se upoznaje 1965. godine, i uči je od najstarijih učenika Žorža Osave u Evropi. Zanimanje aeronautičkog inženjera napušta 1972. godine i posvećuje se zanatskoj proizvodnji bioloških proizvoda. Već više od 35 godina organizuje predavanja i seminare širom sveta, a autor je više knjiga o makrobiotici i metafizici.

Ova knjiga ima za cilj da se čitaoci upoznaju sa osnovnim makrobiotičkim namirnicama, sa njihovijm poreklom i načinima njihovog dobijanja. Brojne skice u knjizi korisne su za jasnije razumevanje teksta.

CENA KNJIGA: 500 din. + troškovi dostave
Narudžbine na telefon: 063 8077 243

MAKROBIOTIČKI ŽIVOT

Žorž Osava

Makrobiotički pogled na sve životne periode čoveka: ljubav, brak, porodica, trudnoća, porođaj i nega bebe. Ishrana u detinjstvu i madosti. Ishrana u zrelim godinama. Ishrana u poznijim godinama. O bolestima. Tajna makrobiotičke medicine. Vaspitavanje volje.

„Pre svega je potrebno shvatiti put ishrane, makrobiotiku. Ona je jedina metoda za formiranje svetle, radosne i simpatične porodice koja će biti izvor neprekidnih aktivnosti i „srećno gnezdo”. Kada se primenjuje makrobiotika sve porodice blistaju od sreće i ljubavi.”

CENA KNJIGA: 500 din. + troškovi dostave
Narudžbine na telefon: 063 8077 243

UMEĆE MIRA

Morihej Uješiba

Inspirativno učenje u ovoj zbirci pokazuje da je prava staza ratnika zasnovana na milosrđu, mudrosti, neustrašivosti i ljubavi prema prirodi. Ovo učenje je proisteklo iz govora i pisanja Moriheja Uješibe, utemeljitelja popularne japanske borilačke veštine aikido, telesno-umne discipline koju je nazvao „Umeće mira“, a koja nudi nenasilan put do pobede u sučeljavanju sa konfliktom. Uješiba je verovao da principi aikidoa mogu da se primene na sve izazove u životu – u ličnim odnosima, u društvenim interakcijama, u poslu i u biznisu.Ovo izdanje je daleko obimnija verzija prvobitnog minijaturnog izdanja. Ovo se odlikuje bogatstvom novog materijala, koji uključuje Uješibinu biografiju, zatim jedan esej „Umeće mira nasuprot Umeća ratovanja“, novi prevod doke, didaktičke „poeme o Putu“ i Uješibine kaligrafske radove.Morihej Uješiba (1883-1969) je poznat kao jedan od najvećih majstora borilačkih veština svih vremena. Nakon godina usavršavanja borilačkih veština te duhovnog traganja, on je razvio aikido kao put ka negovanju mira i harmonije u svetu.

CENA KNJIGA: 500 din. + troškovi dostave
Narudžbine na telefon: 063 8077 243